Proliferen els actes vandàlics a les piscines municipals

Des que va obrir la piscina, a Albal ja hi ha hagut set actes vandàlics, que han provocat pèrdues de 6.000 euros

Imatge d'arxiu de la piscina d'Albal / À Punt NTC

Molts municipis s'han vist obligats a tancar-les després d'haver trobat excrements humans en l'aigua. Uns actes vandàlics que en alguns dels casos s'han agreujat, com ara a Albal (Horta Sud), on, a més d'aquesta desagradable situació, es pateixen també assalts nocturns continus per a trencar el mobiliari del recinte.

En poc més de deu dies ha passat a Xàtiva (Costera), Anna (Canal de Navarrés), la Llosa de Ranes (Costera) o Picassent (Horta Sud), entre molts més pobles. Siga per accident o a propòsit, els tècnics o socorristes de les piscines públiques d'aquests pobles han trobat excrements humans a l'aigua, cosa que provoca que s'active el protocol sanitari que obliga a buidar-les, clorar-les i tornar a analitzar el líquid per a comprovar que no hi ha cap perill bacterià. Els fets denunciats s'han agreujat en altres llocs, on no s'han respectat les normes de comportament o bé han aprofitat la nit per a assaltar la instal·lació.

A Albal, des que va obrir la piscina el 17 de juny, ja hi ha hagut set actes vandàlics, que han provocat pèrdues de vora 6.000 euros. Un dels actes vandàlics va ser llançar el robot que neteja tota la piscina. A més de trencar aquesta cadira, que s'utilitza per a poder posar a l'aigua les persones amb diversitat funcional, portes, i mobiliari de les parts reservades als més menuts. 

Una situació insostenible per a la qual ja s'han establit mesures. “Des de l’Ajuntament hem reforçat la vigilància i també l’empresa que ho gestiona s’està encarregant de posar més mitjans", ha explicat l’alcalde, José Miguel Ferris. Mitjans com càmeres de vigilància que ja s'han instal·lat a Albal i en altres pobles on, a més, com en el cas de Xàtiva, la normativa considera aquests actes una falta i estableix una possible sanció econòmica que pot arribar a 2.000 euros.

També et pot interessar

stats