El projecte d'un nou parc eòlic inquieta els municipis dels Ports

La construcció del parc eòlic està prevista a la província de Terol i afectaria les zones limítrofs amb aquesta comarca del nord de Castelló.

La construcció del parc eòlic està prevista a la província de Terol i afectaria les zones limítrofs amb aquesta comarca del nord de Castelló
La construcció del parc eòlic està prevista a la província de Terol i afectaria les zones limítrofs amb aquesta comarca del nord de Castelló
28 de setembre 2018 - 22:05

La construcció d'un nou parc ecòlic ubicat entre els termes municipals de l'Anglesola i Cantavella, a la província de Terol, ha alertat els municipis de la comarca dels Ports en considerar-lo una amenaça mediambiental.

El projecte preveu 18 aerogeneradors, que es podrien ampliar en el futur, i necessitarà transportar tota l'energia del vent fins a la subestació elèctrica de Morella. Als ajuntaments els preocupa que la línia de transferència de l'electricitat passe pels seus municipis per tal d’arribar a la subestació. Això comporta la instal·lació de torretes de mitja i alta tensió en els diferents pobles.

El projecte del parc contempla tres opcions que afectarien diferents municipis de la comarca. La línia oest passa per la Mata i Forcall. La central transita per Portell, Cinctorres i Morella. L’est discorreria per Vilafranca, Castellfort, Cinctorres i Morella.

De moment, la més factible es la central, ja que es la més curta, amb 23 quilòmetres, i aprofitaria una part de la línia de torretes de mitja tensió que es vans construir amb el pla eòlic dels Ports.

Els diferents municipis de la zona han presentat ja al·legacions. Santiago Pérez, alcalde de Forcall, explica: "veiem positiva l’aposta per aquest tipus d'energia, però el nostre municipi ja pateix una sobresaturació de torretes, per això demanem que s'instal·len en altres municipis o que es soterren".

Antoni Ripollés, president de la Mancomunitat dels Ports, afirma: "ja fa anys que estem rodejats pels parc eòlics i creiem que al nostre territori ja n’hi ha prou".

Representants polítics de la comarca han demanat un reunió amb l'empresa impulsora del pla per a conéixer més detalls.

Recordem que enguany un altre projecte de parc eòlic, que afecta 16 municipis de la província de Castelló, ha provocat reaccions d'aquests municipis que han demanat modificacions en el traçat.

També et pot interessar

stats