Prohibida la venda de palletes, plats, coberteria i envasos de plàstic a la Unió Europea

Des d’aquest dissabte, els establiments i negocis hauran d’oferir productes alternatius en altres materials

La Unió Europea prohibeix els productes de plàstic d'un sol ús / À Punt NTC

Aquest dissabte dia 3 de juliol, el Ministeri per a la Transició Ecològica ha anunciat que comença a aplicar-se de manera efectiva a Espanya la restricció de venda de productes de plàstic d’un sol ús com són les palletes, els plats, la coberteria i els envasos de plàstic, entre d'altres. 

La Comissió Europea va establir aquesta mesura el 5 de juny de 2019, amb l’objectiu de reduir l'impacte en el medi ambient de determinats productes de plàstic per als quals ja hi ha alternatives. Per aquest motiu, va deixar un període de dos anys als Estats membre per eliminar qualsevol producte fabricat amb plàstic oxodegradable; és a dir: amb microesferes de menys de 5 mil·límetres, com són els bastonets de cotó, els coberts de plàstic, els plats, les palletes, els agitadors de begudes, el pal dels globus, els recipients de poliestiré expandit i els gots d'aquest mateix material.

Tot i així, el comerciant que ja haja adquirit el producte abans d’aquesta data, el pot vendre, raó per la qual, des del Ministeri, s'està fent una anàlisi jurídica per a determinar les possibilitats de la seua aplicació directa.

Espanya va aprovar, en el Consell de Ministres del passat 18 de maig, una proposició de llei per a la gestió d’aquest tipus de residus, que acaba d'iniciar recentment la seua tramitació parlamentària i des del ministeri esperen que la futura llei estiga preparada en els pròxims mesos.

També et pot interessar

stats