El programa de les Falles 2022 de València frega la normalitat pandèmica

La proposta de la Junta Central Fallera inclou l’Exposició del Ninot, dues vesprades d’ofrena i mascletaes diàries a la plaça de l’Ajuntament

La Junta Central Fallera de València va aprovar anit en el ple unes Falles 2022 que freguen la normalitat prepandèmica / À Punt NTC

La Junta Central Fallera de València va aprovar aquest dimarts a la nit en el ple unes Falles 2022 que freguen la normalitat prepandèmica. L'Exposició del Ninot tornarà a la Ciutat de les Arts i les Ciències, que fins ara era punt de vacunació, i la mascletà serà diària a la plaça de l'Ajuntament.

Quan només falten tres mesos per a la plantà, s'ha programat macrodespertada, crida i mascletà diària de nou a la plaça de l'Ajuntament, tot i l'evolució negativa de les xifres de la covid. També l’Exposició del Ninot, que torna a la ciutat de les Arts i les Ciències, i dues vesprades d'ofrena. I així tot un programa d'actes que recorda les últimes falles que vam viure sense el virus i que deixa entreveure certa normalitat, almenys sobre els papers que anit es llegien a la Junta Central Fallera. 

Aquesta programació és una previsió, diuen, que després s’ajustarà a la situació epidemiològica que hi haja al març. La vicepresidenta de la Junta Central Fallera, Cristina Estévez, explica a À Punt NTC que totes les activitats que figuren al calendari ja s’han dut a terme en temps de pandèmia, de forma adaptada, i assegura que si cal, s’adaptaran de nou en les Falles 2022. 

En general hi ha un gran convenciment que la situació de la pandèmia serà favorable per a unes falles sense (quasi) restriccions entre el món faller. Miguel Prim, vicepresident de la Interagrupació de Falles de València, afirma que, basant-se en el patró d’evolució de la pandèmia del 2020, cap a mitjan o finals de febrer l'oratge ajudarà a poder fer més activitats a l’aire lliure i que això ajudarà a contindre el virus i a poder celebrar unes falles que s'assemblen tant com siga possible a les falles d'abans de la pandèmia.

Però perquè tot es duga a terme com es va presentar anit cal primer que l'assemblea de presidents i presidentes aprove aquest programa i que cap variant s'interpose en el camí de les falleres i els fallers.

També et pot interessar

stats