El programa Erasmus i les universitats valencianes obtenen el Premi 9 de Maig amb motiu del Dia d’Europa

Anualment, més de 5.000 joves d’arreu d’Europa arriben a terres valencianes per a seguir els estudis a les universitats del territori valencià.

Campus de Taronjers de la Universitat de València
Campus de Taronjers de la Universitat de València / Europa Press

Aquest dissabte se celebra el Dia d’Europa, data en què, per segon any consecutiu, s’atorga el Premi 9 de Maig, atorgat per l’Institut 9 de Maig. Aquesta iniciativa pretén promoure els propòsits de la Unió Europea i popularitzar el Dia d’Europa. Enguany el premi recau en el programa Erasmus i les universitats valencianes, que el promouen i gestionen.

Així, el programa de mobilitat universitària més popular a Europa rep el reconeixement per part d’aquesta institució europeista. El programa va ser creat el 1987 i vora tres dècades després la Comunitat Valenciana es troba al capdavant en el moviment Erasmus, ja que és una de les principals regions emissores en l’àmbit espanyol i receptores en l’europeu. Anualment, més de 5.000 estudiants del país valencià ixen amb destinació a una altra universitat europea. De la mateixa manera, una xifra semblant de joves d’arreu d’Europa arriben a terres valencianes per a fer-hi els estudis.

Les universitats també conformen una part rellevant de l’èxit d’aquest programa perquè a través dels seus serveis de relacions internacionals, promouen i gestionen la mobilitat estudiantil.

Enguany, i a causa de la situació en la qual ens trobem com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, el Dia d’Europa no s’ha pogut celebrar de manera presencial. És per això, que el lliurament del Premi 9 de Maig queda posposat sine die. L’Institut vol aprofitar aquesta data per a traure a debat el futur del programa Erasmus i els seus objectius en la "nova normalitat".

També et pot interessar

stats