Professionals universitaris ixen al carrer a València per a reclamar l’homologació dels títols estrangers

No poden exercir a Espanya malgrat tindre la qualificació necessària, perquè l’Estat no els soluciona aquest tràmit burocràtic

L'avanç pot obrir noves portes per a la investigació dels desordres genètics
Un científic extrayent una mostra amb una pipeta / À Punt NTC

Professionals amb titulació universitària que no poden exercir a Espanya perquè encara no els han homologat el títol es manifesten aquest dimecres a València i tretze ciutats més per a exigir que s’acceleren els tràmits i així poder treballar del que estudiaren. Almenys 100.000 persones migrades que viuen a Espanya tenen estudis universitaris, però no poden exercir la seua professió a causa de la lentitud de l'administració a l'hora d'homologar o convalidar-los el títol. En molts casos fa més de tres anys que esperen que es resolga el seu expedient.

Moltes d’aquestes persones s’han organitzat en el col·lectiu Homologació Justa Ja!, que en pocs mesos ha reunit més de 3.000 persones. La majoria són professionals de l'àmbit sanitari que provenen de l'Amèrica Llatina, però també hi ha professionals de països europeus i fins i tot espanyols que han estudiat a l'estranger.

Reclamen agilitat davant dels molts entrebancs, complicacions i esperes que pateixen. I que el Ministeri d'Universitats complisca la llei i resolga els expedients en sis mesos. També demanen més recursos humans per a accelerar el termini de la tramitació dels documents. 

Aquest dimecres es manifesten a València i tretze ciutats més de l’Estat com ara Barcelona, Bilbao, Tenerife i Pontevedra, entre altres, per a reclamar que els agilitzen els expedients. També per a visibilitzar aquest coll d'ampolla burocràtic que a molts i moltes els té anys sense poder exercir professions per a les quals estan qualificats. 

També et pot interessar

stats