Més de 6.000 odontòlegs estrangers intenten, sense èxit, homologar el títol per a treballar a Espanya

Els professionals sanitaris denuncien que el procés resulta llarg, arbitrari i injust

Fa huit anys que Alejandra viu a València i encara no ha pogut homologar el títol / À Punt NTC

Més de sis mil odontòlegs, la majoria de països que no pertanyen a la Unió Europea, intenten homologar sense èxit el respectiu títol universitari per a poder treballar a Espanya. Els professionals sanitaris denuncien que el procés resulta llarg, arbitrari i injust. 

Alejandra és odontòloga, la primera de la seua promoció a Veneçuela. Viu a València des del 2015, però encara no ha pogut homologar el títol. El primer entrebanc l’ha trobat en el Ministeri d’Educació i Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i l’Acreditació: “Van tardar cinc anys a donar-me un document, quan un reial decret diu que el tràmit s’ha de fer màxim en sis mesos”, critica. 

En aquest document, li exigien examinar-se d’una assignatura, una prova que convoca la conferència de degans en odontologia, on no hi ha ni temari ni bibliografia recomanada. De fet, de les més de 1.800 persones que s’han examinat enguany, només n'han aprovat 42, i no existeix cap canal per a poder presentar reclamacions, tal com denuncia Alejandra. “Estem disposats a examinar-nos i fer els cursos que es consideren, però necessitem que el procés siga just”, afegeix. 

També et pot interessar

stats