Els procuradors valencians demanen la "fi immediata" de la vaga dels lletrats de justícia

Els procuradors han acordat traslladar un escrit en què demanen al Ministeri de Justícia un "acord urgent"

Secretaris judicials de València en la seua protesta a les portes del Ministeri de Justícia / À Punt NTC
Secretaris judicials de València en la seua protesta a les portes del Ministeri de Justícia / À Punt NTC

El Consell Valencià de Col·legis de Procuradors (CVCP) ha expressat aquest dilluns l'"enorme preocupació" del col·lectiu per les conseqüències de la vaga de lletrats de l'administració de justícia, sobre la qual han reclamat la "fi immediata".

Després d'una reunió, han acordat traslladar un escrit tant al Consell General de Procuradors d'Espanya com a la secretaria de govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana perquè l'eleven al Ministeri de Justícia i en el qual demanen un "acord urgent" que acabe "d'arrel" amb aquesta situació.

La presidenta dels procuradors, Carmen Rubio, ha lamentat "profundament" la situació que ha generat aquesta vaga: "S'han deixat de rebre 350.000 notificacions en aquest període, s'han suspés 270.000 vistes, entre judicis i audiències prèvies, i no s'han practicat declaracions".

A més, diu que s'ha bloquejat el lliurament de devolució de tota mena, concessió de pensions d'aliments, acomiadaments laborals, assumptes de violència de gènere o fins i tot casaments, entre moltes altres coses.

Dilació de més d'un any

A això, segons ha subratllat, s'afig la "preocupació" per la "dilació temporal "que patiran aquests actes judicials no celebrats. "Tindran un encaix molt complicat en una agenda ja per si mateix saturada. Sent molt optimistes, estimem que fins a dins d'un any o any i mig no podran ser celebrats, amb els inconvenients que això comporta", ha calculat.

Rubio ha subratllat que aquestes circumstàncies estan afectant directament el ciutadà i li estan causant un enorme perjudici. "La dimensió del problema és aclaparadora i la situació de la justícia és crítica".

Per tot això, el ple del CVCP ha mostrat la seua "enorme preocupació per la situació creada i demanen que en atenció a la immensitat del perjudici ocasionat, "posen fi immediatament a aquesta vaga i que s'arribe a un acord satisfactori per a tots".

També et pot interessar

stats