Processat un advocat per enganyar una clienta que va haver de pagar-li 226.000 euros

La víctima va haver de vendre sa casa per a poder fer front a les contínues demandes de diners del lletrat

Audiència Provincial d'Alacant en una foto d'arxiu
Audiència Provincial d'Alacant, en una foto d'arxiu

L’Audiència d’Alacant ha jutjat aquest dimarts un advocat acusat d’enganyar una clienta en la tramitació d’un procediment judicial. La dona va haver de vendre la casa que posseïa a Suïssa, on vivia, per a fer front a les contínues demandes de diners del lletrat, al qual va arribar a pagar fins a 226.000 euros, segons la Fiscalia.

El ministeri públic el considera autor d’un delicte de falsedat documental i d’estafa agreujada, pel qual reclama quatre anys de presó. A més, sol·licita una indemnització de 535.000 euros per a la dona —ja morta— pel perjuí econòmic que va patir, les despeses dels viatges i els danys psicològics.

L'acusat ha negat els fets dels quals pels quals se'l jutja i ha argumentat que els correus electrònics que constarien com a prova no els va enviar ell, que es comunicava amb la víctima per WhatsApp i videoconferències. Així mateix, ha exposat que la quantitat de diners que va percebre de la denunciant, mentre la va representar, va ser menor.

D’acord amb la seua versió, l'encàrrec que li va realitzar la clienta estava relacionat amb la tutela del seu pare que, per un accident, havia quedat en estat vegetatiu i va percebre una indemnització. Per a la fiscal, en aquest cas hi ha proves documentals, com una gran quantitat de correus electrònics, entre altres, que proven "l'engany palmari" que va cometre l'acusat, encara que les declaracions de la denunciant no es tindran en compte a la sala.

Segons sosté la Fiscalia, l'acusat va enganyar la clienta, resident a Suïssa, en la tramitació d'un procediment judicial. Segons manté l'acusació pública, la víctima va contactar amb el lletrat l'octubre del 2011 perquè s'encarregara d'un assumpte per apropiació indeguda per part d'unes familiars del seu pare que, suposadament, li haurien robat diners dels comptes bancaris.

El processat va fer creure a la dona que iniciava un procediment per al qual li va exigir diners en concepte de provisions de fons, depòsits i fiança. Segons manté la Fiscalia, la dona li va entregar fins a 226.000 euros. Per a justificar-los, l'home hauria elaborat resolucions judicials simulades i va arribar a convocar la víctima en diverses ocasions a un judici fictici, que sempre se suspenia. Fins i tot, suposadament, li va fer creure que havien detingut els seus familiars i que havia recorregut davant el Tribunal Constitucional. La perjudicada va haver de vendre sa casa a Suïssa per a fer front a les contínues demandes de diners de l'encausat.

Després de conéixer la víctima que l'acusat no realitzava les accions judicials de les quals suposadament la informava, el processat li va indicar que no anara al jutjat. No obstant això, la dona sí que s'hi va personar i li van indicar que no hi havia cap procediment obert a instàncies d'aquest advocat.

La defensa ha demanat la nul·litat del procediment perquè al·lega que es van practicar diligències en instrucció fora del termini legalment establit, una sol·licitud que la sala ha rebutjat. Així mateix, demana l'absolució per al seu client en entendre que no ha quedat acreditada l'autenticitat de la versió de la denunciant, "ni haver-hi proves concloents".

També et pot interessar

stats