Primeres reaccions de la comunitat científica davant la relaxació de l’ús de la mascareta

El govern espera convéncer totes les autonomies la pròxima setmana

Des de la comunitat científica hi ha opinions diverses relaxar l'ús de mascaretes / À Punt NTC

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres en la Reunió del Cercle d'Economia de Barcelona que les mascaretes deixaran de ser obligatòries als espais a l'aire lliure a partir del dissabte 26 de juny. Des de la comunitat científica hi ha opinions diverses sobre aquesta decisió.

Personalitats com la immunòloga África González s’han mostrat cauts per considerar que la mesura potser arriba massa prompte, “sobretot en espais amb molta aglomeració de gent”. Uns altres, com Salvador Peiró, president de la Societat de Medicina Preventiva, han aplaudit una mesura que a poc a poc retorna la societat a la normalitat.

Per a poder portar-ho a terme, el següent pas serà convocar un Consell de Ministres extraordinari, previsiblement el pròxim dijous dia 24 de juny, que canvie la llei en vigor. Amb aquesta mesura, no serà obligatòria a l'exterior, excepte quan no es puga guardar la distància de seguretat, com, per exemple, en aglomeracions socials. Altres excepcions s’hauran de consensuar amb les autonomies. 

Alguns polítics també han manifestat el seu rebuig perquè no se'ls haja consultat abans de prendre la decisió, com és el cas de López Miras o Núñez Feijóo, però, des de La Moncloa, esperen convéncer totes les autonomies la pròxima setmana. 

També et pot interessar

stats