Les primeres brigades comencen a lluitar contra el mosquit a la Plana Baixa

Un bacteri mata la larva del mosquit abans del seu naixement.

Un membre de la brigada fumiga la marjal de Castelló
Un membre de la brigada fumiga la marjal de Castelló

L’extraordinària situació que es pateix en alguns pobles ha fet que la Generalitat pose brigades amb personal i la maquinària necessària a la disposició dels municipis. Es tracta d'un sistema de control que ja es va aplicar amb el mosquit tigre.

Des d'aquest dilluns, els municipis que detecten presència de larves ho poden sol·licitar. Són tres equips de treball amb 12 persones cadascun i dotats amb una camioneta descoberta amb dipòsit i bomba propulsora, dos quads i motxilles de fumigació. Els tractaments s’apliquen a les larves del mosquit, que ingereixen un bacteri que les mata a les poques hores. Per tant, és un producte sostenible.

Roberto Álvaro Gómez, director territorial de Justícia, assegura que, si la situació empitjora, es posaran més mitjans i la intervenció serà major. ‘‘S’intenta controlar la plaga, no acabar amb ells’’, afirma Gómez, ja que estos mosquits no transmeten cap malaltia i són aliment per a altres éssers vius.

D’altra banda l’alcalde de Nules, David García, considera que era necessari prendre estes mesures perquè ‘‘la situació és insostenible’’. El que ara demana és coordinació entre els municipis i la Generalitat.

Aquestes actuacions es mantindran al llarg del temps, ja que, amb el canvi climàtic, la proliferació dels mosquits és cada vegada major.

També et pot interessar

stats