La primera valoració dels danys per l'incendi de Begís es remetrà al Ministeri aquest mes

Amb aquesta informació el govern obrirà una convocatòria per a subvencionar la meitat de les obres de reparació d'infraestructures municipals i de la xarxa viària provincial

Reunió amb els ajuntaments afectats per l'incendi de Begís / Europa Press
Reunió amb els ajuntaments afectats per l'incendi de Begís / Europa Press

La delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha mantingut una reunió amb els ajuntaments afectats per l'incendi de Begís en la qual ha anunciat que la primera valoració dels danys provocats en instal·lacions municipals i xarxa viària provincial "es remetrà al Ministeri de Política Territorial abans de finalitzar el mes".

Per a això, ha assenyalat, "la delegació del govern i els municipis afectats han activat tots els mecanismes necessaris per a reduir els terminis de gestió d'ajudes i subvencions".

Bernabé ha mantingut una trobada amb alcaldes dels onze municipis afectats (Altura, Barraques, Begís, Xèrica, Sacanyet, Teresa, Toràs, el Toro, Viver, les Alcubles i Andilla) als quals ha traslladat que per al govern "és prioritari donar una ràpida resposta per a la recuperació d'aquestes zones".

Amb la informació que es remeta abans de finalitzar el mes, el govern obrirà una convocatòria per a subvencionar la meitat de les obres de reparació d'infraestructures municipals i de xarxa viària provincial.

La delegació del govern celebrarà una nova reunió informativa amb els municipis de l'incendi de Begís una vegada publicada la convocatòria d'ajudes per a explicar tot el procediment.

El passat 23 d'agost el Consell de Ministres va aprovar el reial decret pel qual es van declarar zones afectades greument per emergències de Protecció Civil els incendis de Begís i es van habilitar una sèrie d'ajudes per a la recuperació de les zones danyades.

Més ajudes i subvencions

Bernabé també ha indicat que des de la delegació s'avisarà als diferents municipis de l'inici del procediment de sol·licitud d'ajudes directes que es posarà en marxa una vegada que es done per extingit l'incendi.

Aquestes subvencions dependents del Ministeri d'Interior van destinades a veïns que hagen vist les seues primeres residències o estris afectats, i a ajuntaments que hagen tingut despeses d'emergència ocasionades pels incendis.

Paral·lelament, ha recordat la delegada, els diferents ministeris aniran convocant ajudes dirigides a les zones afectades pels incendis com ara beneficis fiscals, mesures laborals i de la Seguretat Social i per danys en produccions agrícoles, ramaderes i forestals.

En tot cas, ha subratllat, que ja hi ha una sèrie de mesures dirigides al sector agrari com la reducció del 20% en els mòduls de l'IRPF, accés a línies de crèdit bonificat en condicions avantatjoses, ajornament en el pagament de les quotes a la Seguretat Social o exempció de les quotes de l'IBI rústic.

També et pot interessar

stats