Primera vaga de metges en 25 anys

Els professionals denuncien que els serveis mínims són, en molts casos, del 100%.

Primera vaga de metges en 25 anys
Primera vaga de metges en 25 anys

Per primera vegada en 25 anys, la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM) ha convocat una vaga nacional del sector per a aquest dimarts. El seu objectiu és protestar pel “maltractament” al qual estan sotmesos per les seues condicions laborals i per la deterioració de la sanitat pública.

Des del sindicat pretenen que la vaga interferisca “el mínim possible” en l'assistència sanitària a la ciutadania. No obstant això, consideren que els serveis mínims que els han imposat són “abusius”. De fet, en molts casos són del 100% i en altres del 80% del personal; el que suposa que hi haurà més gent treballant que en un dia festiu.

El sindicat assegura que la sanitat pública espanyola està “llastada” des de fa dècades per la falta d'inversió i pel “maltractament continu” als professionals. Per això, demanen solucions que no poden passar per “deteriorar encara més la sanitat”, com creuen que està passant amb el reial decret del govern espanyol que permet, entre altres coses, contractar de manera excepcional personal sanitari extracomunitari o que no haja aconseguit plaça en la passada convocatòria de MIR.

També et pot interessar

stats