La primera superilla de València ja està operativa

Ocupa un espai de 13.000 metres quadrats i compta amb taules d’escacs, pícnic i ping-pong, entre d’altres

La vicealcaldessa de València i edil de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, i l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, en la visita a la supermanzana de Petxina després de finalitzar la seua obres
La vicealcaldessa de València i edil de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, i l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, en la visita a la superilla de la Petxina / Ajuntament de València

L’Ajuntament de València ha finalitzat les obres de la superilla de la Petxina, un entorn remodelat per a recuperar l’espai dedicat al vianant que ocupa 13.000 metres quadrats en els carrers Literat Gabriel Miró, Erudit Orellana, Gran Via de Ferran el Catòlic, Joan Llorens, Pare Rico, Palleter i Calixt III.

Les obres començaren el desembre al barri de la Petxina hi ha costat 673.663,30 euros que s’han finançat parcialment amb fons europeus Next Generation. El projecte suposa una nova distribució de l'espai lliure dels carrers del Palleter i Calixt III, que s'estableix segons diversos criteris. En la calçada hi ha un únic carril de circulació a velocitat reduïda (10km/h) de 3,5 metres d'ample i un carril de serveis de dos metres d'amplària que es destina a 70 aparcaments de bicicletes, contenidors de residus i zona de càrrega i descàrrega.

La circulació de trànsit rodat es reubica cap a l'exterior de la superilla, per a reduir la velocitat i la densitat del trànsit i generar una gran plaça per als vianants en l'encreuament format pels carrers del Palleter i de Calixt III. A la superilla s’inclouen nou mobiliari urbà com 77 cadires i bancs, una font, diversos elements singulars de joc, taules d'escacs, pícnic i ping-pong.

L'actuació inclou també la renaturalització de l'àmbit per a crear espais amables per al veïnat. Així, s'integra nova vegetació i arbratge en grans parterres i 144 jardineres de diferent grandària amb reg integrat. En total, s'han plantat prop de 800 plantes, 950 arbustos de diferent grandària i 21 arbres.

L’alcalde Joan Ribó ha defensat aquest dimecres que “és un treball per a fer una ciutat destinada a les persones, pensant en elles i un poquet menys en els cotxes”, en la mateixa línia ha destacat que “a vegades, reduïm espai d’aparcament i ampliem l’espai per a les persones”.

La vicealcaldessa i responsable d'Urbanisme, Sandra Gómez, ha afegit que la superilla de la Petxina "és un espai pensat per a dotar de qualitat de vida el veïnat" en un entorn que "no té jardins, no té parcs, no té places i que, per fi, gràcies a aquesta superilla tindrà un espai d'espai, d'oci, de trobada i de jocs".

També et pot interessar

stats