La primera bebé robada demana que el Suprem continue avant amb els recursos

Els fills del doctor Eduardo Vela també ho han sol·licitat, amb la intenció que es netege la imatge de son pare.

La primera bebé robada demana que el Suprem continue avant amb els recursos
La primera bebé robada demana que el Suprem continue avant amb els recursos

Inés Madrigal, la primera dona reconeguda pels tribunals com a bebé robada, ha demanat al Suprem que continue avant amb els recursos a pesar de la mort d’Eduardo Vela, el metge a qui la Justícia va responsabilitzar dels delictes però el va absoldre per prescripció. Aquesta prescripció bloqueja centenars de casos a Espanya.

Així ho volen també els fills del metge, que fa uns dies van presentar davant l’alt tribunal un poder notarial per a actuar en representació de son pare, que va morir a l’octubre, amb la intenció que se’n netege la imatge.

L’Audiència de Madrid va responsabilitzar Vela dels delictes de detenció il·legal, suposició de part i falsedat en document oficial per uns fets que van ocórrer en 1969, quan treballava a la clínica San Román de Madrid, però el van absoldre en considerar que havien prescrit.

Més tard, Madrigal va anunciar que, després de 32 anys de cerca, havia trobat la seua família biològica. Va explicar que sa mare, que es va quedar embarassada sense estar casada, no va poder quedar-se amb ella perquè “era mandat de gènere donar els xiquets en adopció".

Madrigal assegura que sa mare, que va morir el 2013, no pot “ratificar o desmentir” en seu judicial si la seua “intenció” va ser entregar-la voluntàriament ni quin va ser el paper de Vela, a qui acusa de “traficar” amb la seua identitat.

La primera bebé robada vol deixar clar que el seu cas no és una adopció normal perquè “en cap moment” es va ajustar a la llei i la seua mare biològica no hauria pogut recuperar-la “si així ho haguera decidit”.

Després d’això, la Fiscalia va considerar que s’havia d’excloure dels fets provats “el robatori d’un bebè” i el delicte de detenció il·legal.

També et pot interessar

stats