El preu de la llum marca aquest diumenge un nou rècord: 256,98 €/MWh

Serà el diumenge més car de la història i l'electricitat costarà un 85,89% més que fa un any

Augment sense precedents del preu de la llum
Imatge d'arxiu d'una factura de la llum

El preu mitjà de l'electricitat en el mercat majorista arribarà aquest diumenge els 256,98 €/MWh, un 7,29% més que el d'aquest dissabte, que ha sigut el més car de la història.

A pesar que en el cap de setmana solen relaxar-se els preus respecte als dies laborables pel descens en la demanda elèctrica, aquest diumenge la llum marcarà un nou rècord i serà el més car de la història.

En termes anuals, el preu mitjà de la llum en el mercat majorista serà aquest diumenge un 85,89% més car que el registrat el 12 de desembre de 2020.

El preu màxim es donarà entre les 19:00 i les 20:00 hores, amb 298 €/MWh, mentre que el preu mínim serà de 218,01 euros entre les 4:00 i les 5:00 hores d'aquesta matinada.

Els preus del mercat majorista (pool) repercuteixen directament en la tarifa regulada —el denominat PVPC—, a la qual estan acollits vora onze milions de consumidors al país, i serveix de referència per als altres dèsset milions que tenen contractat el seu subministrament en el mercat lliure.

L'encariment en els últims mesos en el mercat elèctric s'explica, principalment, pels alts preus del gas en els mercats i dels drets d'emissió de diòxid de carboni (CO₂), en màxims històrics en aquest any.

També et pot interessar

stats