El preu de la fruita de temporada es dispara

Els alts preus motiven canvis d’hàbits a les llars valencianes que posen en perill la nostra salut

La pujada de preus en la fruita de temporada ha motivat canvis de consum / À Punt NTC

El preu de la fruita de temporada s'ha disparat. La pujada generalitzada en els preus de l’electricitat i els carburants, així com l’augment de la demanda de fruita com el meló d’Alger, les cireres o les bresquilles en temporada estival explicarien aquest increment en els preus.

A més, enguany l’oferta de diverses fruites ha quedat reduïda a causa de les inclemències del temps, fet que accentuaria una situació que ha derivat en un canvi d’hàbits de consum de moltes llars valencianes.

Com a conseqüència, s’ha reduït la quantitat de fruita adquirida o es busquen alternatives més econòmiques, com ara la fruita en conserva i la pastisseria industrial. Les veus expertes en nutrició no aproven aquests canvis, perquè poden afectar la nostra salut.

“Si deixem a banda els productes saludables, la qualitat de la nostra alimentació es veurà minvada”, afirma Felipe Baier, dietista i nutricionista. “La pastisseria industrial ofereix aliments molt barats, però nutricionalment poc interessants”.

Malgrat la pujada dels preus, els experts recomanen consumir almenys cinc racions de fruita i verdura cada dia i reduir la ingestió de greixos.

També et pot interessar

stats