El preu de la bombona de butà baixa fins als 14,57 euros

Aquest descens de quasi el 5% estarà vigent durant dos mesos, fins a finals del pròxim mes de març, quan es revisarà de nou.

Bombona de butà, en una imatge d'arxiu
Bombona de butà, en una imatge d'arxiu

La bombona de butà baixa un 4,96% a partir d'aquest dimarts, fins als 14,57 euros de mitjana enfront dels 15,33 euros que costa actualment, segons han informat fonts del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Així es posa fi a una sèrie de tres pujades consecutives, després del repunt del 4,93% que va registrar al novembre i del 4,95% i del 4,9% en les revisions de setembre i juliol, respectivament. Aquesta baixada de preu es deu en gran part a la forta caiguda de la cotització de les matèries primeres i la depreciació de l'euro respecte al dòlar, encara que insuficient per a contrarestar la caiguda de les cotitzacions internacionals.

Després d'aquesta revisió, el preu màxim de la bombona de 12,5 quilograms, una vegada inclosos els impostos, registrarà un descens de 76 cèntims. D'aquesta manera, aquesta xifra suposa la seua primera caiguda des del mes de maig de l'any passat. A més, el GLP (Gas Liquat de Petroli) canalitzat registrarà un descens del 0,4% després d'impostos, caiguda motivada, principalment, per la baixada de les cotitzacions internacionals del propà i butà.

El nou preu de la bombona de butà estarà vigent durant dos mesos, fins al tercer dimarts del pròxim mes de març, quan es revisarà de nou. 

També et pot interessar

stats