El pressumpte piròman del Saler nega ser el responsable de l'últim incendi

Va assegurar aquest dimecres davant del jutge que no es trobava en la zona i que la marraixa de parafina amb la qual se li va veure és per a una estufa

Imatges de l'incendi del Saler
Imatges de l'incendi del Saler / À Punt NTC

L'home que està sent investigat per la seua possible implicació en els últims incendis forestals al bosc del Saler (València) ha declarat aquest dimecres davant del jutge d'instrucció número 7 que no és l'autor dels últims episodis incendiaris. Va afegir, a més, que no es trobava en la zona i que la marraixa de parafina amb la qual se li va veure era per a una estufa.

Aquestes declaracions, a les quals ha tingut accés l'Agència EFE, les va realitzar després de comparéixer de manera voluntària i representant-se a si mateix, ja que és advocat, a pesar que estava citat per al dilluns que ve. En aquesta compareixença, en la qual no va voler respondre a l'advocat de l'Ajuntament, segons han informat fonts del cas, va contradir alguns dels indicis manifestats per testimonis que el podrien situar en el punt de la Devesa on es va iniciar l'últim incendi dilluns passat.

Respecte a la marraixa de parafina esmentada —similar a la que es va trobar en la zona on es va declarar l'últim incendi—, va explicar que és un producte que compra habitualment per a una estufa que té a sa casa i que "estava visible en el moment en el qual la policia el va registrar el seu domicili".

Després de conéixer aquesta declaració, el portaveu de l'equip de govern, Juan Carlos Caballero, s'ha pronunciat: "Anirem amb totes les conseqüències pel presumpte piròman i, si ha sigut ell, que li caiga tot el pes de la llei tant en l'àmbit penal com en el civil". I afig que "cal reclamar i recuperar tot el mal que ha fet al patrimoni, al medi ambient i els costos de serveis de bombers i policia que ha generat".

Des del mes de setembre el bosc del Saler ha patit dèsset incendis, l'últim dels quals, la vesprada del passat dilluns, que va calcinar catorze hectàrees i va obligar a desallotjar durant un dia una trentena de veïns.

L'incendi es dona per extingit quatre dies després

D'una altra banda, a la vesprada, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha anunciat que el Consorci Provincial de Bombers de València ha donat per extingit l'incendi forestal del Saler a les 17:44 h quatre dies després d'haver-se declarat. Així, seguint el protocol, s'ha desactivat la situació 1 del Pla Especial pel risc d'Incendis Forestals (PEIF).

També et pot interessar

stats