La pressió veïnal aconsegueix ajornar el desnonament d'una família amb tres menors a València

El pis, que ocuparen fa dos anys, pertany a un fons voltor que els vol fer fora, encara que no tenen alternativa habitacional

Aturant un desnonament al barri de Monteolivet, a València / À Punt NTC

De nou la pressió veïnal ha aconseguit ajornar el desnonament d’una família a Montolivet (València) amb tres fills menors, una d’elles pendent que l'operen aquesta setmana i sense alternativa habitacional. 

José, el pare, assegura que el fons voltor al qual pertany el pis que ocuparen fa dos anys no té en compte la situació de vulnerabilitat de la seua família i els vols fer fora. Afortunadament, gràcies a la pressió veïnal han aconseguit una pròrroga i podran dormir tranquils a sa casa durant uns dies més fins que la setmana vinent els diguen quan han de deixar el pis definitivament.

Tot i això, un membre del sindicat de veïnes del barri amb què ha parlat À Punt i que també es diu Jose, assegura que no es poden acabar de refiar dels fons voltor perquè altres vegades ja els ha passat que els han dit que es prorrogava el desnonament i han acudit de nou a fer fora la família a la vesprada quan ja no hi havia ningú del sindicat per a donar-los suport. 

Més de mil desnonaments en el primer trimestre

En el primer trimestre del 2023 a la Comunitat Valenciana s'han fet més de 1.000 desnonaments, a pesar de l'escut social que protegeix les famílies vulnerables. Per això ja hi ha ONG que reclamen allargar aquesta protecció que caduca el 30 de juny. Una és la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de València. El portaveu Jose Luis González afirma que, si no s’amplia aquesta mesura, hi haurà una quantitat de desnonaments “enorme”, i que el parc públic que hi ha és “minúscul”, perquè només hi pertanyen el 0,7%. Una xifra que està per davall de la mitjana espanyola i molt per davall de l'europea. 

També et pot interessar

stats