La pressió hospitalària creix un 20% durant el cap de setmana

En aquests moments hi ha 137 persones ingressades als hospitals valencians, 22 més que divendres

Imatge d'arxiu d'un hospital
Imatge d'arxiu d'un hospital / À Punt NTC

La pressió hospitalària augmenta lleugerament quatre setmanes després de la flexibilització de les restriccions per a controlar la pandèmia. Segons les dades publicades aquest dilluns per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, hui dia hi ha 137 persones ingressades per coronavirus als hospitals valencians. Són un 20% més que divendres passat, quan hi havia 115 malalts en planta. 

Així i tot, la Comunitat Valenciana continua mantenint un dels registres més baixos de pressió hospitalària a Espanya. Hui dia, els malalts de Covid-19 suposen poc més d’1% dels llits dels centres sanitaris valencians, una xifra que s’eleva fins al 3,86% de mitjana a la resta de comunitats autònomes. 

Pel que fa a les unitats de cures intensives, es mantenen estables durant el cap de setmana. En aquests moments hi ha 25 persones que ocupen un llit en vigilància intensiva, una més que en l’última actualització. 

Els casos actius es mantenen a l’alça

Pugen també, per segona setmana consecutiva, els casos actius. Hui dia hi ha 1.703 persones malaltes de Covid-19 al territori valencià, un centenar més que divendres. Això suposa un 0,42% del total de contagis des de l’inici de la crisi sanitària. 

Aquest dilluns, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 183 nous positius per coronavirus en els últims dos dies. Per províncies aquests es distribueixen en: 26 a Castelló, 66 a Alacant i 91 a la província de València. 

Quant a les defuncions, Sanitat ha comunicat dos morts que corresponen al mes de gener. El total de decesos des del començament de la pandèmia es manté en 7.434. 

També et pot interessar

stats