Els casos actius de coronavirus creixen un 10% en una setmana

A pesar de l’augment continuat de contagis, la pressió hospitalària es manté a la baixa

Un dels corredors de l'Hospital Clínic de València, un dels centres valencians que acull pacients amb Covid-19
Un dels corredors de l'Hospital Clínic de València / Efe

La relaxació de les restriccions per a controlar l’avanç de la pandèmia, amb el fi de l’estat d’alarma el 9 de maig passat, comença a tindre els primers efectes. Els casos actius de coronavirus creixen lentament, però de manera sostinguda, des de fa una setmana a la Comunitat Valenciana. 

Ara mateix hi ha 1.602 persones malaltes de Covid-19. Tot i que no és una dada que faça saltar les alarmes, ja que només representa el 0,39% dels casos que s’han notificat des de l’inici de la crisi sanitària, són 140 positius més que divendres passat. Un increment que no es produïa des de l'inici d’abril. 

Aquest divendres la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 155 casos de coronavirus l’últim dia, cosa que eleva el nombre de persones que s’han contagiat durant la pandèmia a 394.190. 

A pesar de l’augment continuat dels casos, la pressió hospitalària sí que manté la tendència a la baixa. En aquests moments hi ha 115 persones hospitalitzades en planta, 24 d’elles a les unitats de cures intensives. Són xifres lleugerament inferiors a les de fa una setmana, quan hi havia 128 ingressats als centres sanitaris valencians, 33 dels quals ales UCI. 

D’altra banda, Sanitat Universal ha comunicat tres defuncions per coronavirus. D’aquestes, una correspon als últims set dies i la resta al mes de gener. El total de persones que han mort des de l'inici de la crisi sanitària se situa en 7.432. 

També et pot interessar

stats