Presó provisional i sense fiança per al conductor del camió que ha ocasionat l’accident amb sis morts a Sevilla

La DGT apunta a la somnolència del transportista o a una altra distracció com la causa principal del sinistre

Lloc de l'accident del camió contra el control de trànsit
Lloc de l'accident del camió contra el control de trànsit / EFE

Un jutjat d'instrucció d'Utrera ha ordenat l'ingrés a la presó del conductor del camió que en la matinada d'aquest dimarts ha atropellat un control de la Guàrdia Civil a l'autopista que uneix Sevilla i Cadis i ha ocasionat la mort de sis persones, entre elles dos guàrdies civils. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia, al conductor se li atribueixen sis presumptes delictes d'homicidi per imprudència i tres delictes de lesions greus per imprudència.

Durant la seua compareixença judicial, el conductor, que ha resultat il·lés en el sinistre i ha donat negatiu en el control d'alcohol i drogues, ha prestat declaració i ha assegurat que no va veure el control de la Guàrdia Civil. Ha sigut el jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Utrera, en funcions de guàrdia, el que ha ordenat, a petició de la Fiscalia, l'ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança del conductor del camió.

El camioner, de 59 anys, treballa per a una empresa de transports i ha sigut detingut després d’atropellar mortalment sis persones en el control de la Guàrdia Civil a l'autopista AP-4 a l'altura de Los Palacios, a Sevilla. A més dels sis morts, en l'accident han resultat ferits greus tres guàrdies civils, que han sigut traslladats a hospitals de Sevilla.

Els dos agents morts i els seus tres companys ferits formaven part d'un desplegament dels Grups d'Acció Ràpida per a combatre el narcotràfic al sud i estaven fent un control aleatori en eixa zona de l'autopista, era un operatiu habitual. La Direcció General de Trànsit apunta a la somnolència del conductor del camió, que transportava fruita i hortalisses, o a una altra distracció com la causa principal de l'accident.

També et pot interessar

stats