Moren sis persones, dues d'elles guàrdies civils, atropellades per un camió que s'ha saltat un control a Sevilla

El succés s'ha produït de matinada al quilòmetre 20 de l'AP-4 a l'altura del municipi de Los Palacios i tres agents més estan ferits greus

Vehicle de la Guàrdia Civil
Vehicle de la Guàrdia Civil / Ministeri d'Interior

Sis persones han mort aquesta matinada, almenys dues d'elles guàrdies civils, quan un camió ha atropellat un control de l'institut armat al terme municipal de Los Palacios (Sevilla) a l'AP-4, segons ha informat l'Associació de la Guàrdia Civil. Tres guàrdies civils més han resultat ferits greus en l'accident.

Els guàrdies civils que han perdut la vida eren membres del Grup d'Acció Ràpida (GAR) i realitzaven un control habitual contra el narcotràfic.

Per les primeres investigacions, l'atropellament no sembla intencionat, segons han indicat fonts de l'institut armat.

El conductor del vehicle que ha causat l'atropellament i que ha sigut detingut ha donat negatiu en les proves d'alcohol i drogues. Conduïa un camió articulat DAF XF 530 amb remolc i transportava tomaques. Feia el trajecte des d'Algesires a la localitat de Jaén de Guarromán. Anava acompanyat per una altra persona, i tots dos han resultat il·lesos.

Pel que sembla, el conductor del camió, en rebre senyals dels agents, va maniobrar bruscament i es va desviar cap al voral, i va atropellar els tres primers vehicles oficials del GAR i almenys dos turismes civils més que estaven dins del dispositiu.

Els tres ferits de greus han sigut traslladats un a l'Hospital Virgen Macarena, un altre a Valme i un tercer a Trauma de Virgen del Rocío.

La Guàrdia Civil ha expressat, a través del seu compte en la xarxa social X, l'"adeu adolorit" a les sis persones que han perdut la vida en el sinistre.

"Les nostres condolences a les famílies, companys i amics. Desitgem una ràpida recuperació als altres tres guàrdies civils del GAR ferits", assenyala l'institut armat.

També et pot interessar

stats