Presó provisional comunicada i sense fiança per a l'autor del triple crim de Las Pedroñeras

Li imputen de manera provisional l'autoria de tres delictes d'assassinat, el de la seua exesposa i els dels dos fills, de 5 i 7 anys

Minut de silenci en repulsa pels assassinats a Las Pedroñeras
Minut de silenci en repulsa pels assassinats a Las Pedroñeras / Rey Sotolongo ( Europa Press)

La titular del jutjat de primera instància i instrucció número 2 de San Clemente (Conca), en funcions de guàrdia, ha decretat este dilluns a primera hora de la nit presó provisional comunicada i sense fiança per a E. M. B., a qui imputen de manera provisional l'autoria de tres delictes d'assassinat, el de la seua exesposa i els dels dos fills menors (de 5 i 7 anys) a Las Pedroñeras (Conca), a més d'un altre de trencament de condemna.

El Tribunal Superior de Castella-la Manxa ha explicat que existien antecedents per denúncia prèvia, que va tramitar a través de diligències urgents obertes, a l'octubre del 2023, el jutjat de primera instància i instrucció número 2 de San Clemente. Estes diligències urgents van acabar la mateixa data en sentència de conformitat i ferma del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de San Clemente, competent en matèria de violència de gènere.

En esta sentència van condemnar E. M. B. per delicte de lesions en l'àmbit de la violència de gènere, a la pena de 40 dies de treballs en benefici de la comunitat, a la privació del dret a la tinença i portament d'armes durant 16 mesos, a la prohibició d'aproximar-se a la dona a una distància menor de 300 metres durant 16 mesos i a la prohibició de comunicació durant el mateix temps. La sentència, l'execució de la qual ja s'havia tramitat, estava en fase de liquidació de condemna i compliment consegüent, des de desembre del 2023.

Per tant, en l'actualitat, E. M .B. tenia en vigor per sentència una pena de prohibició de comunicació i aproximació respecte a l'exparella, la vigència de la qual s'estenia fins a febrer del 2025.

Ara serà el jutjat de primera instància i instrucció número 1 de San Clemente, competent en matèria de violència de gènere, el que instruirà el procediment judicial obert pel triple crim de Las Pedroñeras, sobre el qual s'ha decretat secret de sumari.

També et pot interessar

stats