La presó de Picassent es queda més de quatre hores sense llum

Els professionals denuncien que ni el grup electrogen funciona ni tampoc hi ha línia telefònica a la Unitat de Preventius.

Imatge d'arxiu de la presó de Picassent
Imatge d'arxiu de la presó de Picassent / À Punt

La Unitat de Preventius de la presó de Picassent, que acull un miler d’interns, ha estat sense llum des de les 16:00 hores fins a les 20:30 hores a causa del temporal. Se n’ha anat el subministrament elèctric del centre, però el grup electrogen que hauria d’haver funcionat tampoc va perquè es troba al soterrani, que està inundat. Com a conseqüència del soterrani negat, tampoc funcionen les bombes per a traure l’aigua. Davant d’aquesta situació, els funcionaris han hagut de tancar i portar el sopar als reclusos amb la única ajuda d’una llanterna. És la denúncia que ha fet l’Associació de Treballadors Penitenciaris “El teu abandó em pot matar”.

A més d’estar a les fosques diverses hores, els funcionaris han denunciat que a la Unitat de Preventius tampoc hi ha línia telefònica, la qual cosa els ha obligat a treballar durant tota la vesprada de dijous amb walkie talkies, “que també han deixat de funcionar perquè s’ha esgotat la bateria i no es poder recarregar per falta de subministrament”, afegien.

Així mateix els treballadors de l’associació “El teu abandó em pot matar”, asseguren que la situació dels soterrani negat “és preocupant”, perquè “el nivell de l’aigua està a 50 centímetres i està a punt d’assolir els quadres de llums d’aquests departaments”, amb la qual cosa podria agreujar-se encara més la situació dels 32 mòduls residencials de la Unitat de Preventius.

Davant d’aquesta situació, els treballadors del centre penitenciari lamenten que la direcció de la presó “no haja adoptat mesures immediatament” i haja deixat “abandonats” els treballadors. D’altra banda, adverteixen que fa tres anys es van invertir 17 milions d’euros en la reforma d’aquest espai, que contemplava la renovació de les instal·lacions elèctriques, per la qual cosa demanen responsabilitats al Ministeri de l’Interior.

També et pot interessar

stats