Presó permanent revisable per a un operari de piscines que va assassinar el seu patró a Xàbia

Els fets van ocórrer el 2021, quan el treballador va matar l’ancià de 96 anys de nou ganivetades quan aquest el va descobrir mentre robava a sa casa

Audiència Provincial d'Alacant en una foto d'arxiu
Audiència Provincial d'Alacant en una foto d'arxiu / Europa Press

El Tribunal del Jurat de l'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat aquest dimecres a presó permanent revisable, per assassinar una persona especialment vulnerable per l'edat, un operari de manteniment de piscines que va matar de nou ganivetades un ancià de 96 anys que el va descobrir mentre robava a sa casa, segons ha comunicat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

El Tribunal li imposa també una pena de presó de cinc anys per un delicte de robatori amb violència a casa habitada i ús d'armes. El condemnat haurà d'indemnitzar amb 50.000 euros cadascun dels tres fills del mort, que vivia en una casa de Xàbia on el penat s'encarregava del manteniment i la neteja de la piscina des de feia cinc anys.

Han condemnat l'home després que un jurat popular emetera veredicte de culpabilitat el 9 de febrer. Els membres del tribunal van considerar provat que cap a les 14:00 hores del 20 de desembre del 2021, l'operari de manteniment, que tenia les claus del reixat de l'habitatge de la víctima pel treball que hi feia, va accedir a la casa, on vivia el mort, un home d'avançada edat, amb la mobilitat reduïda i escassa visió.

L’ancià va sorprendre l’assassí, que portava guants de goma i un ganivet, mentre buscava objectes de valor per la casa. En aquest moment, el condemnat va assestar nou ganivetades a l'ocupador sense donar-li cap possibilitat de defensa per la diferència d'edat i els problemes de visió i mobilitat de la víctima. Dues de les ferides foren mortals. Després de l’atac, l'operari es va emportar un ordinador portàtil valorat de 220 euros propietat del mort.

La sentència no és ferma i es pot recórrer a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats