Presó permanent revisable a l'home que assassinà a Elx al fill de set mesos de la seua parella

La sentència absol la mare perquè no ha quedat acreditat que acceptara les conseqüències que suposava deixar el nadó a la cura del condemnat, però la condemna a un any per maltractaments

La família del nadó va exhibir fotocòpies amb la imatge del detingut a la porta del jutjat / À Punt NTC
La família del nadó va exhibir fotocòpies amb la imatge del detingut a la porta del jutjat / À Punt NTC

La secció setena de l'Audiència Provincial d'Alacant, amb seu a Elx, ha condemnat a presó permanent revisable a un home per assassinar a colps a un bebé de set mesos, fill de la seua parella, a Elx al maig de 2021.

La sentència, dictada de conformitat amb el veredicte emés per un jurat popular, absol del crim a la mare del menor, perquè no ha quedat acreditat que acceptara "les possibles conseqüències que per a la mateixa integritat física del xiquet, incloent-hi la mateixa vida, suposava deixar-lo a la cura" del condemnat, segons ha informat aquest dimecres el TSJCV en un comunicat.

La magistrada que va presidir el tribunal sí que ha condemnat a la progenitora, igual que al seu company sentimental, a un any de presó per un delicte de maltractaments de l'article 153 del Codi Penal. No obstant això, absol a tots dos del delicte de maltractaments habituals.

La mare "va tolerar" una agressió

Segons el relat de fets provats recollit en la resolució, el 15 de maig de 2021, mentre es trobaven en un establiment públic l'ara penat va reprendre al menor "amb una violència desproporcionada" i li va propinar "una forta galtada en la cara".

Aquesta acció va ser presenciada per la mare de la víctima, qui, "lluny de protegir el seu fill o recriminar l'acció" a la seua parella, "el va tolerar", precisa la sentència a continuació. D'aquí ve que tots dos hagen resultat condemnats per aquests maltractaments puntuals.

Nou dies més tard, el 24 de maig, la dona se'n va anar a treballar i va deixar al xiquet a cura de l'acusat, que va colpejar llavors fins a quatre ocasions amb gran violència al xiquet al cap i li va provocar lesions que li van causar la mort.

La sentència, que pot ser recorreguda davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, imposa al condemnat la pena de presó permanent revisable com a autor d'un delicte d'assassinat amb agreujants de traïdoria i parentiu i l'obliga a indemnitzar al pare biològic del bebé amb 25.000 euros pels danys morals.

També et pot interessar

stats