La jutge ordena l'ingrés en presó de la parella d'Elx acusada per la mort del nadó de set mesos

L'autòpsia ha certificat la mort per un traumatisme cranioencefàlic, però també ha evidenciat lesions internes prèvies

En imatge, el moment del pas a disposició judicial de l'home detingut per la mort del bebé de set mesos
En imatge, el moment del pas a disposició judicial de l'home detingut per la mort del bebé de set mesos / À Punt NTC

La magistrada titular del Jutjat d'Instrucció número 4 d'Elx ha ordenat l'ingrés en presó provisional, comunicada i sense fiança de la parella detinguda en una pedania d'Elx per la mort d'un nadó de set mesos.

S'investiga a la parella en una causa oberta per presumptes delictes d'assassinat, maltractaments habituals i contra la salut pública, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

L'autòpsia ha certificat la mort del nadó per un traumatisme cranioencefàlic, però també ha evidenciat lesions internes prèvies, presumptament derivades de maltractaments, quan dilluns el van portar a l'Hospital General d'Elx en parada cardiorespiratòria.

En declaracions a À Punt, el germà de la mare, Jonathan Esquitino, ha culpat la parella d'aquesta de l'homicidi. Assegura que l'home va fer una videotelefonada a la dona per a mostrar-li el xiquet, quan ella estava treballant, dient-li que estava dormint "quan ja estava mort, per a preparar-se la coartada". Dies abans la família havia advertit blaures en el xiquet què, segons expliquen, l'home havia justificat com caigudes accidentals.

La família del nadó ha exhibit fotocòpies amb la imatge del detingut a la porta del jutjat
La família del nadó ha exhibit fotocòpies amb la imatge del detingut a la porta del jutjat / À Punt NTC

Els detinguts, ell de 44 anys i ella de 35, convivien en el pis de la dona des de feia tres mesos, amb els tres fills d'ella, nascut d'una altra relació.

L'home es va negar a prestar declaració davant la Policia Nacional, a diferència de la dona, que va negar la seua implicació i, segons fonts de la investigació, es va mostrar molt afectada per la defunció.

També et pot interessar

stats