Presó permanent revisable per a la dona que va estrangular el fill de la seua parella a Elda

El menor assassinat tenia 8 anys i la dona va tractar d'ocultar els fets inventant-se un fals robatori i abusos.

La dona acusada d'assassinat, la primera per la dreta, durant el judici
La dona acusada d'assassinat, la primera per la dreta, durant el judici / Europa Press

El magistrat president del jurat en l'Audiència d'Alacant ha imposat la pena de presó permanent revisable a la dona que va estrangular el fill d'acolliment de la seua parella a Elda a l'agost de 2017, segons han informat a Europa Press fonts de l'acusació particular exercida per la mare del menor.

Així ho ha acordat en una sentència en aplicació del veredicte de dilluns passat d'un jurat popular, que va considerar l'acusada culpable d'un delicte d'assassinat per la mort de Dominique, de 8 anys, el 30 d'agost de 2017 quan la dona estava a soles amb el xiquet.

Tant la Fiscalia com les acusacions havien sol·licitat que s'aplicara la presó permanent revisable per a l'acusada, mentre que la defensa demanava que li imposaren la condemna mínima.

El jurat popular ha declarat culpable d'assassinat la dona acusada d’estrangular el fill d’acollida de la seua parella, a Elda a l'agost de 2017. El jurat ha adoptat la decisió de manera unànime i, a més, considera l’acusada culpable de simulació de delicte perquè, quan va arribar la Policia, va dir que tot havia sigut obra de dos encaputxats que havien entrat al domicili per a robar i abusar sexualment tant d'ella com del menor.

Els fets van ocórrer a la vivenda familiar d'Elda, on, per gelosia, l'acusada va estrangular amb una camiseta el menor, que aleshores tenia 8 anys. Després la dona va tractar d'ocultar aquest fet inventant-se un fals robatori i abusos.

El magistrat també la condemna a una multa de 1.080 euros per simulació del delicte, que també va considerar provat el jurat, i de conformitat amb la petició formulada en aquest sentit per la Fiscalia. I com a responsabilitat civil, ha determinat que haurà d'indemnitzar la mare d'acolliment del menor amb 120.000 euros i amb 5.000 euros la seua exparella i en aquell moment company de l'acusada.

També et pot interessar

stats