Presó per al ciutadà marroquí detingut el dia de Nadal mentre llançava amenaces de mort als vianants

L'Audiència Nacional ha pres aquest dilluns la decisió després d’escorcollar el seu habitatge i hi intervindre nombrosos dispositius electrònics.

Presó per al ciutadà marroquí detingut el dia de Nadal mentre llançava amenaces de mort als vianants
Presó per al ciutadà marroquí detingut el dia de Nadal mentre llançava amenaces de mort als vianants

L'Audiència Nacional ha decretat aquest dilluns l'ingrés en presó per a un ciutadà marroquí, familiar d'un presumpte membres de Daesh, que va ser detingut el dia de Nadal al centre de Castelló de la Plana després d'anar armat amb un matxet i proferint amenaces a vianants al crit d’al·lahu-àkbar i "us mataré". L'ingrés en presó l’ha ordenat el jutjat d'instrucció número cinc de l'Audiència Nacional, on va passar a disposició judicial el detingut.

L'arrest es va produir en la vesprada del dia de Nadal, divendres passat, quan agents de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana van acudir immediatament a una crida en la qual s'informava de la presència d'un home armat amb una arma blanca que amenaçava els vianants que passejaven per un cèntric carrer de Castelló de la Plana, segons ha detallat la Direcció General de la Policia Nacional.

La Comissaria General d'Informació i de la Brigada Provincial d'Informació de Castelló, en coordinació amb el jutjat central d'instrucció número cinc i de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, es van fer càrrec de la investigació des del primer moment. Els investigadors van descobrir que, a més de nombrosos antecedents penals, entre ells delictes d'abús sexual a menors, el detingut era familiar pròxim d'un membre de Daesh que hauria viscut a Castelló abans d'incorporar-se a aqueixa organització terrorista a Síria.

Els agents van escorcollar el seu habitatge i hi van intervindré nombrosos dispositius electrònics, els quals estan sent analitzats pels especialistes en la lluita antiterrorista.

Aquesta és la segona detenció en els últims mesos a la Comunitat Valenciana per un presumpte cas de jihadisme. El passat novembre, la Policia Nacional va detindre una dona a Cullera (Ribera Baixa) per la seua presumpta pertinença a grups jihadistes. El jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, va decretar, finalment, l'ingrés en presó per col·laboració amb organització terrorista d'aquesta veïna de Cullera.

També et pot interessar