La presidenta del TSJCV alerta de l'increment de denúncies per violència contra les dones

La fiscal superior, Teresa Gisbert, demana una atenció "multidisciplinària" a dones víctimes de violència i destaca el treball d'ficines d'Atenció a les Víctimes

Acte d'Obertura de l'Any Judicial 2023-24 a la Ciutat de la Justícia de València
Acte d'Obertura de l'Any Judicial 2023-24 a la Ciutat de la Justícia de València / Rober Solsona (Europa Press)

La presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Pilar de la Oliva, ha aprofitat la intervenció en l'Obertura de l'Any Judicial per a alertar sobre l'increment de les denúncies per violència de gènere.

N'hi ha un 17% més a la Comunitat Valenciana en el primer trimestre d'any que durant el mateix període de l'exercici anterior. Pilar de la Oliva ha qualificat d'"insuportable" la xifra de víctimes per aquesta xacra.

En aquesta línia, la fiscal superior de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, ha demanat una "prioritària, adequada i "multidisciplinària" assistència a dones víctimes perquè "se senten segures i facen el pas de denunciar", al mateix temps que ha subratllat el "magnífic" treball fet per les Oficines d'Atenció a les Víctimes de Delicte i de Denúncia.

Pilar de la Oliva i Teresa Gisbert s'han pronunciat en aquests termes en les respectives intervencions durant l'acte d'obertura de l'Any Judicial 2023-24 a la Ciutat de la Justícia de València en el qual han estat acompanyades, entre d'altres, per la presidenta de les Corts, la delegada del govern i la consellera de Justícia.

Davant aquesta situació, la presidenta del TSJCV s'ha compromés a continuar buscant, des dels jutjats i tribunals, els mitjans "més eficaços" per a "fer front a aquest drama que ens esglaia".

Per a això, continuaran apostant pels protocols de coordinació, "escoltant el que necessiten les víctimes i posant l'interés general per damunt de qualsevol interés particular", ha destacat.

Sobre això, Teresa Gisbert ha recordat algunes dades com les 50 dones assassinades per les parelles o exparelles a Espanya el 2022 i les 49 durant 2023.

A la Comunitat Valenciana, el 2022 van ser assassinades dues dones, es van acordar 893 ordes d'allunyament i es van dictar més de 2.000 ordes de protecció.

També et pot interessar

stats