Quaranta-nou dones assassinades a Espanya el 2023 per violència de gènere, les mateixes que el 2021 i 2022

Amb cinc crims masclistes enguany a la Comunitat Valenciana s’han superat ja els tres dels dos anys anteriors

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

L’assassinat d’una dona de 35 anys a Madrid aquest diumenge, confirmat com a crim per violència de gènere pel Ministeri d’Igualtat eleva a 49 les dones assassinades per violència masclista enguany a Espanya, el mateix nombre que durant tot el 2021 i tot el 2022, segons les dades del Ministeri. 

Tenint en compte que aquesta és la setmana que fa 39 de l’any, la mitjana fins ara és de més d’un crim masclista a la setmana, una estadística que pot variar en funció del que passe durant els tres mesos que falten per a acabar l’any. Però si els assassinats per violència de gènere continuen pujant, 2023 podria ser l’any en què es tornara a les xifres de prepandèmia després de la baixada experimentada el 2020 (50 víctimes mortals), que sempre han superat la cinquantena amb l’excepció del 2016, tal com es pot observar en el gràfic. 

D’aquests 49 crims masclistes, cinc s’han produït a la Comunitat Valenciana: dos a Oriola (Baix Segura) al març i al setembre, un altre a Antella (Ribera Alta) al juliol, un a Alzira (Ribera Alta) i un altre a Castelló de la Plana al setembre. Són dos assassinats més dels que es registraren el 2021 i 2022, i la mateixa xifra que el 2020,sempre segons les dades del Ministeri d'Igualtat. 

També et pot interessar

stats