El president de la CHS, Mario Urrea, descarta restriccions d'aigua per a l'abastiment humà

Urrea explica que la declaració d'emergència afecta només una de les quatre unitats territorials de la conca del Segura, en concret, el sistema principal

Mario Urrea, president de la Confederació Hidrogràfica del Segura, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El president de la Confederació Hidrogràfica del Segura, Mario Urrea, descarta que es puguen produir restriccions d'aigua per a l'abastiment humà, arran de la declaració d'emergència per sequera que afecta la conca hidrològica.

El BOE ha publicat el decret pel qual es declara formalment l'emergència per sequera a la conca del Segura.

Urrea ha explicat a Les notícies del matí que aquesta declaració d'emergència afecta només una de les quatre unitats territorials de la conca del Segura, en concret, el sistema principal, on es concentra el 80% de la demanda de recursos hídrics.

També ha afegit que entre les mesures previstes per a fer-li front, aquest divendres començarà a extraure's aigua dels nou pous de sequera de la Sinclinal de Calasparra, on s'acumulen de mitjana entre 2 i 3,5 hectòmetres cúbics d'aigua a l'any.

Estem al votant de 150 hectòmetres cúbics menys respecte de l'any passat i 230 hm3 respecte de la mitjana dels deu últims anys. És evident que la situació no és bona.

Uns pous als quals no s'havia recorregut des de la sequera del 2019. "El decret permet la mobilització de recurs extraordinari, el que es coneix com a pous de sequera, entre d'altres".

Durant l'entrevista Mario Urrea ha alertat de la situació de les reserves d'aigua dels embassaments que gestiona la Confederació Hidrogràfica del Segura. "Estem al votant de 150 hectòmetres cúbics menys respecte de l'any passat i 230 hm³ respecte de la mitjana dels deu últims anys. És evident que la situació no és bona", ha dit.

També et pot interessar

stats