Presenten una guia per als professionals que avaluen el risc de les víctimes de la violència masclista

Aquests informes permeten adoptar mesures de protecció per a les dones i els menors en situació vulnerable

Violència Vicària
Imatge d'arxiu d'una concentració contra la violència masclista

Els professionals de les unitats de valoració forense integral contra la violència masclista tenen a la seua disposició una nova guia, que ha presentat aquest dijous la Conselleria de Justícia, per a elaborar els informes que demanen els jutges i els fiscals per a avaluar el risc de les víctimes de la violència de gènere i els seus fills, així com la situació dels agressors. 

Aquests informes són fonamentals per a decretar les mesures de protecció per a les dones i els menors. Durant la presentació, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat que aquesta nova guia que s’ha presentat unifica els criteris i el procediment de comunicació dels jutjats. 

El nou document servirà de referència per als forenses, psicòlegs i treballadors socials de les unitats de valoració forense integral contra la violència masclista de tota la Comunitat Valenciana. La guia és un instrument per a combatre millor la violència masclista i ajudar a previndre-la, segons la Conselleria.

La Comunitat Valenciana és l'única autonomia que té aquest servei organitzat de manera comarcal, la qual cosa permet cobrir tot el territori, segons assenyalen des de la Conselleria de Justícia.

Les unitats de valoració forense integral dels instituts de Medicina Legal i Ciències Forenses de la Comunitat Valenciana es van crear al gener de 2019 amb la finalitat de "dissenyar protocols d'actuació global i integral en casos de violència de gènere".

També et pot interessar

stats