Preparar una oposició és una inversió que pot costar entre 1.000 i 7.000 euros

L’oferta d’ocupació pública que hi ha actualment és la major de la història

Classe de preparació d'oposicions / À Punt NTC

Aconseguir un sou per a tota la vida i estabilitat econòmica és el somni de moltes persones, i aquest és el millor moment per aconseguir-ho, perquè ara mateix l'oferta d’ocupació pública és la major de la història. Però preparar una oposició per a ser funcionari pot costar entre 1.000 i 7.000 euros en funció de la categoria i del temps invertit. Una despesa no apta per a totes les butxaques.

Dues alumnes d’una acadèmia de preparació d’oposicions, Andrea Miguel i Tania Ortiz, han contat a À Punt Notícies que treballen i estudien al mateix temps, i totes dues han destacat la importància del treball que es fa a casa per a complementar les classes de l’acadèmia. Inverteixen uns 100 euros al mes per a preparar l'oposició en una acadèmia i ho consideren la millor inversió, perquè els permetrà tindre un treball assegurat amb un sou fix i uns horaris establits. 

El cost de les classes presencials o telemàtiques pot anar des dels 100 euros mensuals per a les categories inferiors fins als 300 euros de les superiors. Com que el procés per a aconseguir ser funcionari o funcionària pot allargar-se entre un i tres anys, el cost total pot variar entre els 1.000 i els 7.000. 

Salvador Penadés, director de l’acadèmia Adams de València, explica que intenten individualitzar al màxim l’ensenyament perquè cada alumne o alumna puga traure’n el màxim profit en funció de les seues circumstàncies. Considera que invertir en una oposició és una garantia d’obtenir una estabilitat i un benestar que després compensa tot l’esforç fet durant els mesos o anys d’estudi. 

En els pròxims quinze anys es jubilaran la meitat dels funcionaris, fet pel qual aquest és un molt bon moment per a aconseguir un sou per a tota la vida. De fet, només enguany hi ha una oferta de 40.000 llocs de treball públics.

També et pot interessar

stats