Preocupació als centres concertats valencians que separen l'alumnat per sexe

Temen que la Generalitat aplique la decisió del govern català de no renovar-los el concert educatiu

L'educació concertada valenciana que aposta per la segregació per sexe està preocupada per perdre la subvenció / À Punt NTC
Sergio Roig
Elena Andreu
13 d'octubre 2021 - 18:53

Les famílies valencianes que aposten per l’educació concertada estan preocupades per la decisió del govern català de no renovar el concert educatiu als centres que segreguen per sexe. 

El govern de Pere Aragonès sosté que subvencionar els centres que separen l'alumnat per sexe és una anomalia en ple segle XXI i, per tant, ha eliminat les ajudes a onze centres de secundària i batxillerat.

Això ha indignat i ha preocupat famílies valencianes que opten per l’educació concertada i ara temen que la Generalitat seguisca l’exemple de Catalunya i elimine les sobvencions als seus centres. 

Un dels deu centres que ofereixen educació segregada per sexe a la Comunitat Valenciana és el Guadalaviar de València, on estudien 870 alumnes des d'infantil fins a batxillerat. La directora, Chus Bolinches, assegura que la decisió del govern català atempta contra la llibertat de les famílies, i que no volen perdre la subvenció perquè volen que qualsevol família que confie en el model concertat puga dur allí els fills i filles, independentment de la capacitat econòmica. 

La Conselleria d'Educació és contrària a la segregació de l'alumnat per sexes, però asseguren que no podran replantejar el model fins que no es desplegue el marc normatiu de la LOMLOE, la coneguda com a llei Celaá, que preveu eliminar les subvencions d'aquest tipus de centres. De fet, enguany al País Valencià el concert s'ha renovat per quatre anys més.

També et pot interessar

stats