Preocupa el Nadal: els experts recomanen a Puig reprendre les restriccions si la incidència acumulada supera els 100 casos

Entre les mesures que es poden prendre, en cas que la incidència supere aquesta barrera, aposten per reduir l'aforament d'interiors i els preocupen especialment els festivals de música

Experts preocupats pel Nadal

El grup d'experts que assessora la Generalitat durant la pandèmia ha mostrat aquest dimarts durant una reunió mantinguda amb el president Ximo Puig la seua preocupació pel Nadal. Segons ha pogut saber À Punt, els experts han recomanat al president del Consell tornar a decretar algunes restriccions en cas que la incidència acumulada a la Comunitat Valenciana arribe als 100 casos per cada 100.000 habitants.

Cal recordar que la incidència ha repuntat des de fa huit dies i aquest dimarts es va situar en més de 49 casos després de pujar 5,46 punts des de divendres.

Entre les mesures que es poden prendre en cas que la incidència arribe als 100 casos, els experts aposten per reduir l'aforament d'interiors, i els preocupen especialment els festivals de música on no es compleixen les mesures.

Els experts ara miren, fonamentalment, hospitalitzacions e ingresos en UCI. Un paràmetre que ara està en bona situació a la Comunitat Valenciana, com ha remarcat aquest mateix dimarts la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló.

"En aquest moment el que hem de fer és no tindre una idea preestablida del que hem de fer o deixar de fer, i mirar les dades. Si les dades ens diuen que toca anar cap arrere, doncs cap arrere", ha explicat l'investigador Voro Peiró abans de la reunió que està tenint lloc en aquests moments.

També et pot interessar

stats