Els Premis Rei Jaume I es lliuraran el 7 de novembre amb la presència dels reis d’Espanya

Al llarg d'aquestes tres dècades els Premis Rei Jaume I han reconegut un total de 146 premiats.

Els Premis Rei Jaume I es lliuraran el 7 de novembre amb la presència dels reis d’Espanya
Els Premis Rei Jaume I es lliuraran el 7 de novembre amb la presència dels reis d’Espanya

L'acte de lliurament dels Premis Rei Jaume I, que enguany celebren el 30 aniversari, tindrà lloc el pròxim 7 de novembre a la Llotja de València on s’espera la presència dels reis d'Espanya. Els guardons reconeixen figures destacades en matèria d’investigació científica, desenvolupament tecnològic i emprenedoria. 

Així ho ha indicat l'organització dels premis en un comunicat en el qual ha detallat que al llarg d'aquestes tres dècades els Rei Jaume I han reconegut un total de 146 premiats.

Per categories, la guanyadora del Premi Rei Jaume I d'Investigació Bàsica de 2018 ha sigut la doctora en Ciències Químiques María Vallet Regí, premiada pels seus treballs pioners en materials ceràmics mesoporosos amb aplicacions biomèdiques, particularment en la regeneració del teixit ossi. 

El guardó d'Economia correspon al doctor en Economia Xavier Freixas Dargallo. El jurat el reconeix com un dels principals experts mundials en economia financera especialitzat en microeconomia i macroeconomia del sistema bancari.

El premi d'Investigació Mèdica s’ha concedit a Dolores Corella Piquer, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València. El jurat ha reconegut el seu treball pioner en el naixement i desenvolupament del camp de la genòmica nutricional.

D'altra banda, Íñigo J. Losada Rodríguez, doctor en Enginyeria de Camins per la Universitat de Cantàbria, és el premi a la Protecció del Medi Ambient. Es reconeix la seua important contribució a la millora del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic. 

Així mateix, el jurat ha atorgat el Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies a Ramón Martínez-Máñez, catedràtic en Ciències Químiques. S’han valorat les seues contribucions al desenvolupament de nanosensors amb aplicacions en tecnologia d'aliments i medicina. 

El guanyador a l'Emprenedoria ha sigut Enrique Silla Vidal, llicenciat en Ciències Empresarials per la UV. El jurat ha reconegut els seus valors sòlids i inconfusibles vinculats a l'emprenedoria. 

Els guanyadors es van fer públics el passat mes de juny, després de les deliberacions d'un jurat compost per 18 Premis Nobel, a més d'altres especialistes en les diverses matèries. 

També et pot interessar

stats