Els premis Jaume I creen un nou guardó d'Investigació Clínica i Salut Pública

El nou premi és una reivindicació històrica, perquè en el reconeixement a la investigació mèdica hi havia sempre dos perfils: un relacionat amb la biomedicina i un altre, amb la medicina clínica

El president de la Fundació Valenciana Premis Rei Jaume I, Vicente Boluda, i el president executiu de la fundació, Javier Quesada
El president de la Fundació Valenciana Premis Rei Jaume I, Vicente Boluda, i el president executiu de la fundació, Javier Quesada / X: @PremiosReiJaume

Els Premis Rei Jaume I comptaran en aquesta edició amb un nou guardó, fruit d'haver desdoblegat el reconeixement que es feia a la investigació mèdica en dues: un per a reconéixer la investigació biomèdica i un altre per a la investigació clínica i salut pública.

Així ho han donat a conéixer en roda de premsa el president de la Fundació Valenciana Premis Rei Jaume I, Vicente Boluda, i el president executiu de la fundació, Javier Quesada, que han detallat alguns aspectes de l'edició del 2024, per a la qual ja han començat a rebre candidatures.

Han assegurat que el nou premi és una reivindicació històrica, perquè en el reconeixement a la investigació mèdica hi havia sempre dos perfils de candidatures: un més relacionat amb la biomedicina i altres, amb la medicina clínica. Cada any anaven alternant, amb la qual cosa sempre quedava un camp sense premiar.

A més, la pandèmia ha jugat un paper clau a l'hora de prendre aquesta decisió, perquè ha fet palesa la importància que té la investigació clínica i la salut pública, qüestions que a partir d'ara tindran un reconeixement específic en els Premis Rei Jaume I, ha explicat Quesada.

Aquest nou guardó tindrà la mateixa dotació que els altres sis, 100.000 euros, i des de la fundació busquen finançament per a aquest premi en el sector de l'activitat clínica, on ja han tingut un primer contacte "favorable" amb l'empresa Ribera Salut.

També et pot interessar

stats