Els Premis Jaume I reivindiquen el talent investigador jove i hi demanen millores

Antonio M. Echavarren, premi en Investigació Bàsica, ha dit que a Espanya falta donar "el pas de qualitat" per a oferir als investigadors sous competitius i atraure talent

Els guardonats amb els Premis Rei Jaume I de 2023 durant la foto de família a València
Els guardonats amb els Premis Rei Jaume I de 2023 durant la foto de família a València / Kai Forsterling (Efe)

Els guardonats amb els Premis Rei Jaume I del 2023 han reivindicat aquest divendres el talent dels joves investigadors espanyols, i han defensat la necessitat de millorar-ne les condicions, com dotar-los de més estabilitat i de millors salaris per a estar a l'altura dels altres països europeus.

Així ho han assenyalat en una roda de premsa en què han parlat de les investigacions que els han fet guanyar aquest guardó, que rebran dimarts a València de la mà de Felip VI. Han destacat que als seus centres també es formen persones joves amb un "talent excel·lent".

El premi en Investigació Bàsica, Antonio M. Echavarren, ha dit que a Espanya falta fer "el pas de qualitat" per a oferir als investigadors sous competitius i així atraure talent. En la mateixa línia, la guardonada en Protecció del Medi Ambient, Carlota Escutia, ha demanat donar estabilitat als joves investigadors i millors sous.

La premiada en Investigació Mèdica, Guillermina López-Bendito, ha defensat que Espanya és productora de talent investigador i que ara hi ha més iniciatives perquè aquest talent retorne.

Per la seua banda, la guardonada en Economia, Olympia Bover, ha destacat que han comptat amb ajudants d'investigació que ara treballen arreu del món.

El premi Emprenedor, Alfonso Jiménez Rodríguez-Vila, ha afirmat que les empreses necessiten el talent dels investigadors per a desenvolupar els seus productes; i el guardonat en Noves Tecnologies, Daniel Maspoch, ha coincidit amb el plantejament de la resta.

També et pot interessar

stats