Premien un arquitecte valencià per un projecte paisatgístic sobre l'Albufera

Alejandro Barranco ha guanyat el primer premi del concurs internacional Càtedra de Fusta.

Canal del Palmar, en una imatge d'arxiu
Canal del Palmar, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'arquitecte valencià Alejandro Barranco ha guanyat el primer premi del concurs internacional Càtedra de Fusta, organitzat per la Universitat de Navarra, amb un projecte que realitza propostes paisatgístiques sobre l'Albufera.

El projecte ha conquistat el jurat per la millora que aporta a aquest entorn, ja que amb l'ús de la fusta de forma sostenible aconsegueix frenar el deteriorament que pateix des de fa uns anys. L'arquitecte titulat per la Universitat Politècnica de València (UPV) s'ha imposat a professionals de Mèxic, l’Argentina, França, els Països Baixos, Colòmbia i Xile, entre altres.

"La fusta és un material tradicional, lleuger i que no impacta molt en el medi ambient", explica Barranco. Per a idear-ne el disseny, el guanyador ha tingut en compte tant el paisatge com el recorregut des de la ciutat fins al parc natural, a més de destacar "l'espai únic" que representa el Palmar. "El paratge natural ha patit un important deteriorament", ha emfatitzat Barranco, el qual també ha criticat "les connexions pobres" que hi ha amb els nuclis urbans.

També et pot interessar

stats