Preinscripció universitària: tot el que necessites saber de la nova plataforma de la Generalitat

Permet gestionar tots els procediments relacionats amb la preinscripció a les universitats públiques valencianes des d’un sol lloc web

Nova plataforma per a la preinscripció a les universitats valencianes
Nova plataforma per a la preinscripció a les universitats valencianes / À Punt NTC

La Generalitat ha habilitat una nova plataforma per a la tramitació electrònica universal de la preinscripció per les universitats públiques valencianes a través de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic.

La plataforma www.preinscripcion.gva.es permet dur a terme tots els procediments relacionats amb la preinscripció a les universitats públiques valencianes des d’un sol lloc web: obtenció de la clau d'accés, l'alta de l'alumnat sol·licitant, la selecció de la convocatòria, l'emplenament i confirmació de la sol·licitud de preinscripció i la gestió integrada dels processos d'esmena.

Així mateix, permet gestionar altres qüestions, en funció de l'estat de la sol·licitud i les diferents fases del procés d'admissió, com ara la consulta dels resultats de la preinscripció, la presentació de reclamacions als resultats de l'adjudicació de places i la presentació de sol·licituds per a determinats contingents en un termini posterior a l'adjudicació de places.

Una vegada acabat el termini i publicats els resultats, l'alumnat pot accedir-hi per a consultar el grau que li ha sigut adjudicat o on ha quedat en llista d'espera. A més, el sistema envia automàticament les notificacions per SMS per a conéixer el resultat de la preinscripció.

Des que es va obrir el termini per a les preinscripcions, el passat 20 de juny, les universitats han tramitat electrònicament un total de 48.992 sol·licituds d'admissió a places en el primer curs dels estudis de grau. 

El director general de TIC, José Manuel García Duarte, ha destacat que aquesta plataforma facilita la relació telemàtica de l'alumnat amb les universitats durant tot el procés de la preinscripció, i que totes les gestions es fan des d'un mateix lloc.

A més, assegura que la plataforma facilita el treball de gestió de les sol·licituds a les universitats, ja que assegura que es realitzen amb èxit tots els processos d'interoperabilitat que permeten l'intercanvi d'informació i documentació entre les universitats valencianes i la Generalitat. 

També et pot interessar

stats