Més precarietat i contractes temporals: la bretxa de gènere continua al mercat laboral

Els sindicats demanen canvis a empreses i polítiques públiques per a facilitar la corresponsabilitat

Els sindicats denuncien les diferències salarials i laborals entre homes i dones en el 8M / À Punt NTC

La situació de les dones al mercat de treball valencià continua mostrant una gran desigualtat, tant en l'entrada i permanència a la vida laboral com a l'eixida, segons han denunciat els sindicats. "Tenim les majors taxes de desocupació i d'inactivitat i encapçalem també la pitjor qualitat del treball, quant a parcialitat i temporalitat", segons ha denunciat Cloti Iborra, secretària de Dones i Igualtat de CCOO-PV.

De fet, una de cada quatre dones treballa a jornada parcial, mentre que només un de cada catorze homes treballa amb aquest tipus de contracte. "Realment se'ns ha assignat un rol de gènere en matèria de cures i directament ni tan sols som proposades per a jornades completes. Les dones volem treballar a jornada completa", ha explicat Ana García, secretària general de CCOO-PV.

El treball temporal també té nom de dona. Sumant tots aquests factors, les pensions també es veuen afectades. "Parlem de més d'un 36% de diferència entre les pensions que cobren les dones respecte d'aquelles que cobren els homes", ha explicat García.

Atenent a aquestes dades, els sindicats demanen canvis a empreses i polítiques públiques amb les quals es facilite la corresponsabilitat, "perquè no vaja a l'esquena de les persones treballadores", ha dit Iborra. En definitiva, mesures per continuar reduint una bretxa que encara discrimina la meitat de la població. 

També et pot interessar

stats