PP, PSPV i Compromís-Sumar es comprometen a defendre la recuperació del dret civil valencià a Madrid

L’Associació de Juristes Valencians s’ha reunit amb els candidats i candidates al Congrés i al Senat

PP, PSPV i Compromís donen suport al dret civil valencià
PP, PSPV i Compromís donen suport al dret civil valencià / Twitter: @Juristes_V

El Partit Popular, el PSPV i Compromís-Sumar s’han compromés aquest divendres a donar suport a la reforma de la Constitució espanyola al Congrés per a recuperar el dret civil valencià, una reivindicació que compta amb un ampli consens polític i social. 

Al llarg de la campanya electoral, l’Associació de Juristes Valencians s’ha reunit amb els candidats i candidates de les citades formacions a les cambres alta i baixa perquè reconeguen la reparació del dret civil com unes de les reivindicacions d’aquesta legislatura. 

L'Associació de Juristes Valencians és la plataforma cívica que reivindica la reparació de la potestat legislativa en matèria civil. Aquesta competència, prevista en l'Estatut des de 1982, va aplicar-se des de 2008 fins a 2016, quan la va suspendre el Tribunal Constitucional.

La reforma valenciana ha aglutinat un gran consens, reiterat en diverses votacions a les Corts, el suport de 541 dels 542 municipis valencians, i el suport tant del cap del Consell, Carlos Mazón, com de l’anterior president de la Generalitat, Ximo Puig, si bé sempre ha persistit la incògnita de la decisió final dels partits estatals.

També et pot interessar

stats