El PP proposa un bo per a cobrir el 100% del cost en l'educació de 0 a 3 anys

La diputada Beatriz Gascó critica el model del Botànic, que pasa per integrar aules de dos anys en centres públics, i defensa una xarxa privada per a "facilitar la conciliació"

El personal de centres privats d’educació de 0 a 3 anys protesta per a exigir un conveni “digne”
Aula d'educació infantil en un centre escolar / À Punt NTC

El PP té previst implantar la gratuïtat del primer cicle infantil a la Comunitat Valenciana (de 0 a 3 anys) a través d'un bo universal que cobrisca el 100% del cost en el centre que la família trie, encara que siga de gestió privada. La proposta la recull la proposició la llei de conciliació que va presentar el partit en les Corts i que han traslladat a l'Associació d'Escoles Infantils de 0 a 3 anys de la Comunitat Valenciana (Adeiv-Acade) en una reunió celebrada aquest dimecres. 

Segons ha assenyalat la portaveu d'Educació del PP a la Comunitat Valenciana, Beatriz Gascó, present en la trobada, el primer cicle d'infantil és "una etapa fonamental en l'educació, no un contenidor de xiquets, i el Consell ha de trobar fórmules en les quals coexistisquen la xarxa pública i la privada, el respecte la llibertat de les famílies i que es puga garantir la gratuïtat de la etapa".

Els populars veuen il·lògic "posar-se, hui dia, a adequar els centres públics" per a albergar el tram d'edat de 0 a 3 anys quan, al seu parer, hi ha encara "moltes necessitats per cobrir". "I encara seria pitjor –argumenten– que el cost l'assumiren els ajuntaments, que és el que està passant en la majoria de les ocasions".

La diputada autonòmica del PP de la Comunitat Valenciana ha criticat el model del Botànic, que ha anunciat que triplicará l'oferta per al pròxim curs amb la creació de 99 noves aules gratuïtes d'infantil de dos anys en col·legis de 89 poblacions, un increment que augmentarà les places per damunt de les 18.000 en tot el territori. "Genera inseguretat en els xicotets perquè ni els centres ni els professors estan preparats per a acollir els xiquets de dos anys", ha advertit Gascó.

El PP defensa una xarxa privada per a "facilitar la conciliació" i el cobriment de les necessitats d'escolarització del primer cicle d'educació infantil. Al seu parer, amb l'aplicació de les polítiques de la Conselleria d'Educació "falta personal especialitzat en els centres, s'ataca la llibertat d'elecció, hi ha ruptura del cicle i es produeix un greu mal al sector privat abocant-los al tancament de molts dels centres i a l'acomiadaments de més de 5.000 persones".

També et pot interessar

stats