Educació triplica l'oferta amb 99 noves aules gratuïtes per a dos anys el curs vinent

En conjunt, ja hi ha més de 18.000 places en 920 aules gratuïtes per a aquest tram d'edat disseminades per tot el territori valencià

Xiquetes i xiquets a l'escola
Xiquetes i xiquets a l'escola / Generalitat

Impuls públic a la gratuïtat de l'ensenyament infantil de dos anys. La Conselleria d'Educació ha anunciat aquest dilluns la creació de 99 noves aules gratuïtes d'infantil de dos anys en col·legis de 89 poblacions, xifra que triplica la que va anunciar el 2020 per al curs actual (31 aules). Amb aquest increment seran ja 920 les aules gratuïtes per als xiquets i xiquetes amb més de 18.000 places disseminades per tot el territori.

"És una prioritat garantir la igualtat d'oportunitats de les famílies i que els seus fills i filles puguen accedir a aquest tram d'educació no obligatòria independentment de la seua situació socioeconòmica", ha defensat el conseller d'Educació, Vicent Marzà.

On estaran aquestes aules? El major nombre de noves aules gratuïtes s'obriran a les comarques del nord, que sumarà 36 noves aules en 35 municipis i en conjunt arribarà a les 140. La ciutat de Castelló de la Plana suma dues noves aules, una al CEIP Bernat Artola i l'altra al CEIP Illes Columbretes, i la resta de la Plana Alta en guanya quatre, La Mediterrània d'Orpesa, Cabanes, la Serra d'en Galceran i Vilanova d'Alcolea. A la Plana Baixa s'obriran set aules: una al CEIP Pascual Nácher de Vila-real i una altra al CEIP Recaredo Centelles de la Vall d'Uixó. Les altres cinc estaran a Alfondeguilla, Eslida, la Llosa, Suera i Tales. A la comarca de l'Alt Palància es creen set noves aules a les escoles d'Assuévar, Barraques, Begís, Caudiel, Toràs, El Toro i Viver, mentre que a l'Alt Millars se n'obrin dos, una a Montant i una altra a Montanejos. Els Ports, per la seua banda, disposarà de tres noves aules d'infantil 2 anys, a Cinctorres, el Forcall i Portell de Morella; l'Alcalatén en suma dues, les Useres i Vistabella del Maestrat, i a l’Alt Maestrat se'n creen tres: Culla, Tírig i Vilar de Canes. I al Baix Maestrat s'obrin cinc noves aules de dos anys, una al CEIP Jaume I de Vinaròs, i les altres quatre a la Pobla de Benifassà, Rossell, la Salzadella i Xert.

A les comarques meridionals s'obriran 29 noves aules en 22 municipis, que eleven la xifra total d'oferta gratuïta per a dos anys a 300 aules. A la ciutat d'Alacant s'ofereixen dues noves aules, una al CEIP Illa de Tabarca i una altra al CEIP Sant Roc, mentre que en la resta de la comarca de l'Alacantí se'n creen dues més, una a l'escola d'Aigües i una altra al CEIP Raspeig de Sant Vicent. A l'Alcoià se n'obri una nova al CEIP El Romeral d'Alcoi i set més al Comtat: una al CEIP Real Blanc de Cocentaina, i la resta, a les escoles d'Agres, Alfafara, l'Alqueria d'Asnar, Benilloba, Gaianes i Planes. Per la seua banda, l'Alt Vinalopó disposarà de tres aules més, totes a Villena, en els CEIP El Grec, Joaquín María López i Santa Teresa; el Vinalopó Mitjà en suma una a l'escola de l'Alguenya, i el Baix Vinalopó quatre més, tres a Elx (CEIP Candalix, Casablanca i Julio López Orozco) i l'altra al CEIP Cervantes de Santa Pola. A la Marina Baixa es creen quatre aules a Beniardà, Benimantell, Confrides i Sella, mentre que a la Marina Alta se n'obriran dues més al CEIP Cap d’Or de Teulada i el CEIP L’Arenal de Xàbia. Finalment, el Baix Segura disposarà de tres noves aules d'infantil de dos anys, totes a Oriola: La Nostra Senyora del Pilar, Rincón de Bonança i Verge de Monserrate.

A les comarques de València, finalment, començaran a funcionar 34 noves aules gratuïtes en 32 municipis que eleven la xifra total d'aquesta oferta pública a 480 aules. El desglossament queda així: l'Horta Sud disposarà de huit aules noves: hi haurà tres a Paiporta (CEIP Jaume I, CEIP L'Horta i CEIP Rosa Serrano), mentre que les altres cinc s'ubicaran al CEIP Vil·la Romana de Catarroja, el CEIP L’Almassil de Mislata, el CEIP La Constitució de Quart de Poblet, el CEIP Joan XXIII de Torrent i el CEIP Antonio Machado de Xirivella. A l'Horta Nord, mentrestant, s'obriran tres noves aules, als CEIP Cervantes d'Alboraia, CEIP Rei en Jaume de Foios i CEIP Clara Campoamor de Paterna, i a la comarca del Camp de Túria es crea una al CEIP Lluís Vives de Benaguasil, mentre el Camp de Morvedre en tindrà amb quatre més: Albalat dels Tarongers, Estivella, Petrés i Quart de les Valls. Als Serrans s'obrin dues aules noves a les escoles de les Alcubles i de Sot de Xera. El Racó d'Ademús disposarà també d'una nova aula a l'escola d'Ademús, a la Vall de Cofrents-Aiora s'obrirà una unitat a Xarafull i a la comarca de la Plana d'Utiel-Requena dues més, a Camporrobles i a Venta del Moro. La Ribera Alta tindrà dues noves aules, una a l'escola de Llombai i l'altra al CEIP José María Boquera de Carcaixent, i la Safor també en suma dos, a Alfauir i Almiserà, mentre a la Costanera se n'obrin tres: CEIP Martínez Bellver de Xàtiva, i les altres dues a les escoles de la Granja de la Costera i la Llosa de Ranes. La Vall d'Albaida tindrà tres noves, Bellús, Bufali i Montixelvo, mentre que a la Canal de Navarrés se'n creen dues més a les escoles d'Anna i Bicorb.

També et pot interessar

stats