El PP mostra el "màxim respecte" a la resolució judicial i remarca que es pot recórrer

El PSPV critica el llegat corrupte que deixa el partit a la ciutat de València i Ciutadans assegura que aquesta corrupció provoca vergonya als valencians

Imatge d'arxiu de Maria José Català a les Corts Valencianes
Imatge d'arxiu de Maria José Catalá a les Corts Valencianes / Europa Press

El processament de vora mig centenar de regidors i assessors de l’equip de govern de l’exalcaldessa Rita Barberá en l’última legislatura del PP a l’Ajuntament de València, per un delicte de blanqueig en les eleccions municipals de 2015, ha provocat diverses reaccions polítiques. Així, mentre el PP ha mostrat respecte al pronunciament judicial i ha recordat la presumpció d'innocència o que la sentència no és ferma, el PSPV i Ciutadans s'han mostrat molt crítics d'un llegat que vincula València a la corrupció i que avergonyeix els valencians.

El Partit Popular ha mostrat, a través d'un comunicat, el seu "màxim respecte" a l'ordre de processament a mig centenar de persones de l'època de Rita Barberá com a alcaldessa i recorda que la resolució judicial, notificada aquest dimarts, no és ferma i és susceptible de recurs.

"El Partit Popular respecta la presumpció d'innocència, un dret fonamental reconegut en la Constitució", subratlla. També garanteix el seu respecte als temps processals i recorda que s'apliquen els estatuts del partit a través dels seus òrgans. El magistrat dona 20 dies a Fiscalia i a les acusacions perquè sol·liciten l'arxiu o obertura de judici i presenten escrit d'acusació. 

Per la seua banda, la vicealcaldessa de València, portaveu socialista a l'Ajuntament i secretària general del PSPV a la ciutat, Sandra Gómez, ha lamentat que el llegat que ha deixat l'ex primera edil és "el de la València lligada a la corrupció". "Una vegada més, per desgràcia, València està lligada a la corrupció de la mà del PP", ha dit Gómez en un comunicat. El PSPV considera que el pronunciament judicial suposa una "esmena a la totalitat del projecte que representa el PP i María José Catalá". La responsable socialista ha recordat que Catalá volia que es nomenara Barberà filla predilecta de València i ha lamentat que en la convenció celebrada pel PP a la plaça de bous el passat 2 d'octubre, es reivindicara aquesta etapa del partit.

També ha fet referència a aquest acte a la plaça de bous Ciutadans. La coordinadora de Cs a la Comunitat Valenciana, María Muñoz, ha subratllat que "el PP ha de donar explicacions per la seua corrupció" després de l'ordre de processament notificat aquest dimarts: "Es pot confiar en el Partit Popular que va ovacionar Rita Barberá a la plaça de bous?", s'ha preguntat Muñoz. "La corrupció del PP ens avergonyeix com a valencians", ha remarcat.

També et pot interessar

stats