El PP denuncia a la Fiscalia la revocació del nomenament de la cap de Recursos Humans de Divalterra

La controvèrsia sobre el procés de selecció va precedir l'orde de dissolució de l'empresa pública

Empresa pública Divalterra, depenent de la Diputació de València
Imatge d'arxiu de l'empresa pública Divalterra / À Punt NTC

El Grup Popular de la Diputació de València ha denunciat a la Fiscalia la revocació del nomenament de la cap de Recursos Humans de l'empresa pública Divalterra. Adverteix que durant el procés de selecció es van produir pressions, que atribueix al president del consell d'administració, Ramiro Rivera, les quals considera que poden ser constitutives dels delictes de tràfic d'influències i prevaricació.

Cal recordar que la controvèrsia sobre el nomenament va precedir l'orde de dissolució de l'empresa pública, que va cursar el president de la institució provincial Toni Gaspar. La Diputació va paralitzar el nomenament, que havia decidit el tribunal de selecció, després del recurs del candidat que havia quedat en segon lloc. La negativa a acceptar aquest canvi, quan la nova cap ja havia sigut contractada, va motivar la destitució del gerent de Divalterra, Antonio Mas.

El portaveu del Grup Popular, Vicente Mompó, assegura que s'han evidenciat "greus irregularitats" durant el procés i que "quan els tècnics es van mantindre ferms enfront de la ingerència política, l'equip de Toni Gaspar va optar per tancar l'empresa". Assegura que hi ha membres del tribunal de selecció que han rebut la condició de "testimoni protegit" després de demanar empara a l'Agència Valenciana Antifrau.

"Hem viscut un escenari en el qual algunes persones no semblen haver respectat la decisió del tribunal de selecció i s'ha volgut imposar un altre resultat diferent del determinat pels tècnics, destituint per a això, fins i tot, al gerent de l'empresa", ha indicat el portaveu popular en un comunicat.

Mompó considera que "la decisió de tancar l'empresa obeeix més a la pèrdua de control polític per part de l'actual equip de govern de la Diputació que a qualsevol altre condicionant i el fet d'anunciar-ho en una junta, la celebració de la qual l'havien forçat els grups de l'oposició ho evidencia encara més". I assegura que amb la denúncia des del Grup Popular es "vetla perquè es respecten els drets dels treballadors".

També et pot interessar

stats