Com és possible que un adolescent mate la família?

Les veus expertes assenyalen un cúmul de factors que podrien estar darrere de tragèdies com la d'Elx, des de trastorns mentals greus, una família desestructurada o una possible addicció a determinats productes culturals violents

Un detonant podria ser la banalització de la violència als videojocs o a les pel·lícules.

El cas de l'assassí de la catana ara fa 22 anys, a Múrcia, va commocionar la societat. L'adolescent, de setze anys, va matar els pares i la germana. Des d'aleshores, i fins a arribar al triple crim d'Elx, el patró s'ha repetit en diverses ocasions.

La psicòloga infantojuvenil Elisa Crego explica que darrere d'aquestes tragèdies hi pot haver trastorns mentals greus, una família desestructurada o una possible addicció a determinats productes culturals violents.

Un detonant podria ser, precisament, la banalització de la violència en els videojocs o en les pel·lícules. "Hi ha xiquets de cinc anys que dibuixen tancs i maten les famílies i els amics en aquests dibuixos", alerta Crego, que matisa que hi ha altres factors de risc.

El desafiament constant a l'autoritat i l'excessiva violència quan s'enfaden són clars senyals d'alarma. Per això les veus expertes recomanen els pares i mares implicar-se en la problemàtica dels adolescents i recórerr a ajuda professional.

També et pot interessar

stats